BIAŁA KIEŁBASA Z JABŁKAMI

Rodzaj potrawy: mięsne
Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 3

Składniki:

2 łyżki oliwy

3 białe surowe kiełbasy

1 czerwona cebula

½ szklanki białego wytrawnego wina

½ jabłka

sok z jednej cytryny

1 łyżka miodu

1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego

1 łyżka zimnego masła

sól i pieprz


Dodatkowo:

ulubione pieczywo


Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam oliwę. Dodaję surowe kiełbaski i obsmażam po minucie z każdej ze stron. Dokładam pokrojoną w piórka cebulę. Smażę przez minutę i i zalewam winem. Redukuję wino i dokładam jabłko pokrojone w grubsze plastry i suszony czosnku niedźwiedziego. Zalewam sokiem z cytryny i miodem. Całość duszę jeszcze pięć minut. Na koniec mieszam z zimnym masłem. Oprószam solą i pieprzem. Serwuję z ulubionym pieczywem.



Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM