BIAŁA KIEŁBASA Z JABŁKAMI
Rodzaj potrawy: mięsne
Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 3
Składniki:
2 łyżki oliwy
3 białe surowe kiełbasy
1 czerwona cebula
½ szklanki białego wytrawnego wina
½ jabłka
sok z jednej cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
1 łyżka zimnego masła
sól i pieprz
Dodatkowo:
ulubione pieczywo
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewam oliwę. Dodaję surowe kiełbaski i obsmażam po minucie z każdej ze stron. Dokładam pokrojoną w piórka cebulę. Smażę przez minutę i i zalewam winem. Redukuję wino i dokładam jabłko pokrojone w grubsze plastry i suszony czosnku niedźwiedziego. Zalewam sokiem z cytryny i miodem. Całość duszę jeszcze pięć minut. Na koniec mieszam z zimnym masłem. Oprószam solą i pieprzem. Serwuję z ulubionym pieczywem.
Smacznego!!!
0 komentarze