PULPETY W SOSIE CHRZANOWYM

Rodzaj potrawy: mięsne,  z laktozą

Czas przygotowania: 30 minut

Liczba porcji: 4

Składniki:

2 łyżki oleju roślinnego

300 g mięsa mielonego wieprzowego

2 ząbki czosnku

1 szklanka wody

1 szklanka śmietanki 30-36%

3 łyżki chrzanu

sól, pieprz


Przygotowanie:

Mięso doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy małe pulpeciki i obsmażamy na oleju, z każdej strony na złoty kolor. Zalewamy wodą i przykrywamy na 10 minut. Następnie dodajemy śmietanę i chrzan, gotujemy kolejne 10 minut. Na koniec doprawiamy solą i pierzem. Serwujemy np. z puree ziemniaczanym i ulubionymi piklami. 



 Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM