PULPETY W SOSIE CHRZANOWYM
Rodzaj potrawy: mięsne, z laktozą
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 4
Składniki:
2 łyżki oleju roślinnego
300 g mięsa mielonego wieprzowego
2 ząbki czosnku
1 szklanka wody
1 szklanka śmietanki 30-36%
3 łyżki chrzanu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy małe pulpeciki i obsmażamy na oleju, z każdej strony na złoty kolor. Zalewamy wodą i przykrywamy na 10 minut. Następnie dodajemy śmietanę i chrzan, gotujemy kolejne 10 minut. Na koniec doprawiamy solą i pierzem. Serwujemy np. z puree ziemniaczanym i ulubionymi piklami.
Smacznego!!!
0 komentarze