MAKARON ZE SZPARAGAMI I POMIDORAMI



Rodzaj dania: mięsne
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

150 g ulubionego makaronu
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 szalotka
1/2 pęczka szparagów
2 duże pomidory
parmezan do posypania
oliwa do skropienia
kilka gałązek tymianku
sól i pieprz

Dodatkowo:
Kotlety z poprzedniego obiadu

Przygotowanie:

Makaron gotuję według wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam oliwę i i wrzucam pokrojoną drobno szalotkę i czosnek. Pomidory kroję w kostkę. Od szparagów odłamuję zdrewniałe końcówki i kroję w paski pozostawiając całe główki. Szparagi dorzucam na patelnię i smażę przez minutę. Dokładam pomidory i duszę 3 minuty. Na koniec wrzucam makaron z małą ilością wody po makaronie i całość dokładnie mieszam, doprawiam solą i pierzem. Kotlety podgrzewam wcześniej w piekarniku na 180 stopni. Makaron wykładam na talerz, dokładam pokrojonego w paski kotleta. Całość posypuję parmezanem i listkami tymianku i skrapiam oliwą. 




Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM