PORY Z BURRATĄ
Rodzaj potrawy: wegetariańska
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy
1 por
¼ szklanki wody
3 łyżki cytryny
2 łyżki miodu
sól, pieprz
1 kulka burraty
1 garść migdałów
liście kolendry
liście bazylii
Przygotowanie:
Por oczyszczamy, kroimy wzdłuż i na 3 części. Na suchej patelni prażymy migdały, studzimy i siekamy.
Na patelni rozgrzewamy masło z jedną łyżką oliwy. Por smażymy z obu stron, następnie zalewamy wodą i przykrywamy na 7 minut. Dodajemy miód, sok z cytryny i smażymy przez 3 minuty. Wykładamy na talerz i rozkładamy pokrojoną na ćwiartki burratę. Posypujemy pory i burattę migdałami, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Przyozdabiamy świeżymi liśćmi kolendry i bazylii.
Smacznego!!!
0 komentarze