PORY Z BURRATĄ


Rodzaj potrawy: wegetariańska

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 20 minut


Składniki:


1 łyżka masła

2 łyżki oliwy

1 por

¼ szklanki wody

3 łyżki cytryny

2 łyżki miodu

sól, pieprz

1 kulka burraty

1 garść migdałów

liście kolendry

liście bazylii


Przygotowanie:


Por oczyszczamy, kroimy wzdłuż i na 3 części. Na suchej patelni prażymy migdały, studzimy i siekamy. 

Na patelni rozgrzewamy masło z jedną łyżką oliwy. Por smażymy z obu stron, następnie zalewamy wodą i przykrywamy na 7 minut. Dodajemy miód, sok z cytryny i smażymy przez 3 minuty. Wykładamy na talerz i rozkładamy pokrojoną na ćwiartki burratę. Posypujemy pory i burattę migdałami, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Przyozdabiamy świeżymi liśćmi kolendry i bazylii. 





Smacznego!!!


Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM