SPAGHETTI Z POMIDORAMI I BURRATĄ
Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
150 g makaronu spaghetti
1 szalotka
2 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
3 duże pomidory
1 garść rukoli
1 kulka burraty
2 łyżki ulubionych ziaren
oliwa
sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotuję według wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam pokrojoną w kostkę szalotkę i drobno pokrojony czosnek. Smażę przez 2 minuty i dokładam pokrojone w kostkę świeże pomidory. Smażę przez 6 minut. Dokładam ugotowany makaron z odrobiną wody z gotowania makaronu. Smażę i mieszam całość przez 2 minuty. Wykładam makaron na talerze, posypuję rukolą, ulubionymi ziarnami. Na środek wykładam połówkę burraty. Całość skrapiam oliwą.
Smacznego!!!
0 komentarze