CHAŁKA Z JAJECZNICĄ I BURRATĄ

Rodzaj potrawy: wegetariańskie

Czas przygotowania: 20 minut

Liczba porcji: 2

Składniki: 

4 kromki chałki

 1 łyżka masła

5 jajek (rozmiar L)

3 łyżki posiekanego szczypiorku

1 pomidor malinowy

1 kulka burraty

oliwa do skropienia

sól i pieprz


Przygotowanie:

Kromki chałki umieszczam w opiekaczu i opiekam przez 1-2 minut ( na złoty kolor).
Na patelni rozgrzewam pół łyżki masła. Do miseczki wbijam jajka i wrzucam 2 łyżki szczypioru, doprawiam solą i pieprzem. Jajka roztrzepuje widelcem i wylewam na rozgrzane masło. Smażę na średnim ogniu ciągle mieszając. Jak jajka będą już ścięte dokładam resztę zimnego masło i mieszam razem jajkami. Po dwie kromki chałki układam na talerzu. Na chałki wykładam jajecznicę. Na jajecznice wykładam pomidory pokrojone w grubą kostkę. Burratę kroję w ćwiartki i układam po jednej ćwiartce na każdej chałce. Całość posypuje szczypiorkiem, świeżo zmielonym pieprzem, solą i szczypiorkiem. Na koniec chałki skrapiam oliwą. 



Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM