FASOLKA Z PARMEZANEM
Rodzaj potrawy: wegetariańska, bez glutenu, niski IG
Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 4 porcje
Składniki
400 g fasolki szparagowej
50 g masła
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
1 szalotka
3 łyżki startego parmezanu
2 łyżki mieszanki ziaren (sezam, dynia, słonecznik)
1 łyżka cukru
sól, pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki. Wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżeczki soli i 1 łyżki cukru, gotujemy al dente. Odcedzamy.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą, dodajemy drobno posiekany czosnek i szalotkę. Smażymy przez 2 minuty. Ugotowaną fasolkę przekładamy na patelnię i całość smażymy kolejne 2 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na talerze. Posypujemy startym parmezanem i mieszanką ziaren.
Smacznego!!!
0 komentarze