FASOLKA Z PARMEZANEM



Rodzaj potrawy: wegetariańska, bez glutenu, niski IG

Czas przygotowania: 20 minut

Liczba porcji: 4 porcje


Składniki 

400 g fasolki szparagowej

50 g masła

2 łyżki oliwy

1 ząbek czosnku

1 szalotka

3 łyżki startego parmezanu

2 łyżki mieszanki ziaren (sezam, dynia, słonecznik)

1 łyżka cukru 

sól, pieprz


Przygotowanie:


Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki. Wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżeczki soli i 1 łyżki cukru, gotujemy al dente. Odcedzamy.

Na dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą, dodajemy drobno posiekany czosnek i szalotkę. Smażymy przez 2 minuty. Ugotowaną fasolkę przekładamy na patelnię i całość smażymy kolejne 2 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na talerze. Posypujemy startym parmezanem i mieszanką ziaren. 



Smacznego!!!


Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM