GRZANKI Z MORTADELĄ, BURRATĄ I FIGAMI



Rodzaj dania: z laktozą, mięsne, z glutenem
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

2 kromki ulubionego pieczywa
2 łyżki oliwy
6 plastrów mortadeli
2 kulki burraty ( każda po 125g)
6 fig
1 łyżka miodu
1 łyżka octu balsamicznego
1 garść rukoli

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam oliwę i obsmażam kromki pieczywa z obu stron na złoty kolor. Wykładam na talerz i na tą samą patelnie wrzucam figi pokrojone na ćwiartki. Zalewam miodem i octem balsamicznym. Smażę przez 2 minuty. Na pieczywo wykładam plastry mortadeli, burratę rozwaloną na pół i na wierzch figi. Na koniec posypuję rukolą. 


Smacznego!!!




Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM