KANAPKA BLT
Rodzaj dania: mięsne
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
1 łyżka masła
4 kromki ulubionego pieczywa
2 łyżki majonezu
6 plastrów boczku wędzonego na surowo
6 liści sałaty rzymskiej
6 plastrów pomidora
1/2 awokado
sól i pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewam masło, obsmażam pieczywo z obu stron, wykładam na ręcznik papierowy. Smażę boczek na złoty kolor. Pomidora i awokado kroję w plastry. Pieczywo smaruję z jednej strony majonezem i zaczynam układać piętra kanapki. Chleb posmarowany majonezem, plastry awokado, plastry usmażonego boczku, plastry pomidora oprószone solą i pieprzem, liście sałaty i zamykam kromką posmarowaną majonezem.
Smacznego!!!
0 komentarze