KANAPKA BLT


Rodzaj dania: mięsne
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

1 łyżka masła
4 kromki ulubionego pieczywa
2 łyżki majonezu
6 plastrów boczku wędzonego na surowo
6 liści sałaty rzymskiej
6 plastrów pomidora
1/2 awokado
sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam masło, obsmażam pieczywo z obu stron, wykładam na ręcznik papierowy. Smażę boczek na złoty kolor. Pomidora i awokado kroję w plastry. Pieczywo smaruję z jednej strony majonezem i zaczynam układać piętra kanapki. Chleb posmarowany majonezem, plastry awokado, plastry usmażonego boczku, plastry pomidora oprószone solą i pieprzem, liście sałaty i zamykam kromką posmarowaną majonezem. 



Smacznego!!!

 

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM