ŻYTNIA GRZANKA Z PASTĄ JAJECZNĄ I AWOKADO
Rodzaj dania: wegetariańskie, z laktozą
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
ulubione pieczywo
5 jajek
1 cebula szalotka
2 ogórki kiszone
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy ziarnistej
1 dojrzałe awokado
1/2 czerwonej cebuli
1 garść liści kolendry
1 mała czerwona cebula
sok z cytryny
sól i pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo (8 minut), studzę, obieram i rozgniatam widelcem. Szalotkę i ogórka kroję w drobną kostkę. Dodaję majonez i łączę całość. Doprawiam musztardą, solą i pieprzem. Kanapki smaruję pastą jajeczną, na wierzch wykładam plastry dojrzałego awokado. Czerwoną cebulę kroją w piórka i mocno skrapiam cytryną a następnie masuję przez minutę. Cebulę wykładam na awokado. Całość obsypuje świeżo zmielonym pieprzem, solą i kolendrą.
0 komentarze