KREM Z KISZONYCH POMIDORÓW

Rodzaj potrawy: wegańska, bez nabiału

Czas przygotowania: 40 minut

Liczba porcji: 8


Składniki:


2 łyżki oleju

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 marchewki

1 pietruszka

¼ selera

biała część pory

1 słoik kiszonych pomidorów

ok. 1,5 l bulionu warzywnego

2 łyżki miodu

sól, pieprz


Dodatkowo:

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

200 g ryżu ugotowanego na sypko


Przygotowanie:


W garnku rozgrzewamy oliwę. Wkładamy pokrojone na mniejsze kawałki cebulę, czosnek, marchewki, pietruszki, seler i por. Smażymy mieszając przez 7 minut. Dokładamy kiszone pomidory, zalewamy bulionem i gotujemy 20 minut. 


Zawartość garnka miksujemy na aksamitny krem. Doprawiamy, solą, pieprzem i miodem. Krem z kiszonych pomidorów serwujemy z ryżem i posypujemy natką pietruszki. 



Smacznego!!!

 

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM