JAJECZNICA Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I SZPINAKIEM



Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 2

Składniki:

1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
4 garście szpinaku
100 g pomidorków koktajlowych
szczypta gałki muszkatołowej

1 łyżka posiekanej szalotki
1 łyżka masła
5 jajek

ulubione pieczywo
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam drobno posiekany czosnek i podsmażam 3 minuty. Dokładam szpinak i pomidorki pokrojone na połówki. Doprawiam solą, pierzem i gałką muszkatołową. Smażę do momentu, aż szpinak znacznie zmniejszy swoją objętość. Wykładam na talerze i na tej samej patelni rozgrzewam ponownie masło, dokładam szalotkę i smażę przez 3 minuty. Jajka wybijam do miseczki, doprawiam solą i pieprzem, rozkłócam widelcem. Masę wylewam na patelnię i powoli smażę cały czas mieszając. Usmażoną jajecznicę serwuje obok szpinaku i pomidorków na talerzach. Serwuje z ulubionym pieczywem. 



Smacznego!!!
 

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM