ZUPA CYTRYNOWA

Rodzaj potrawy: wegetariańska, bez glutenu

Czas przygotowania: 20 minut

Liczba porcji: 4

Składniki:

2 cytryny

200 g ryżu

1,5 litra bulionu warzywnego

3 żółtka

sól, pieprz

listki świeżego tymianku

Przygotowanie:

Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cytryny sparzamy i osuszamy. Skórkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Z jednej cytryny wyciskamy sok a drugą kroimy w plasterki. Otartą skórkę, sok z cytryny i cytrynę w plastrach wkładamy do bulionu. Zagotowujemy. 

Żółtka mieszamy z małą ilością gorącej zupy, mieszając wlewamy do garnka z zupą. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę cytrynową podajemy z ryżem i posypujemy listkami tymianku. 



Smacznego!!!


Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM