GRZANKI Z JAJECZNICĄ I BOCZNIAKAMI
Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 15 min
Składniki:
2 kromki chleba tostowego / chałki
3 łyżeczki masła
2 jajka
1 średni boczniak królewski
1 garść ulubionych sałat
kilka kropel octu balsamicznego
chlust dobrej oliwy
sól i pieprz
ulubione zioła ( szczypior, tymianek)
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewam jedną łyżeczkę masła, układam kromki pieczywa i smażę na zloty kolor z obu stron. Pieczywo wykładam na talerz i na tej samej patelni rozgrzewam kolejną łyżeczkę masłą. Boczniaka kroję na cienkie plastry i nacinam w kratkę z jednej strony, oprószam solą i pieprzem. Plastry boczniaków obsmażam z obu stron na złoty kolor i wykładam na talerz. Na tej samej patelni ponownie rozgrzewam masło. Wbijam jajka, doprawiam solą i pieprzem i energicznie mieszam do ścięcia jajek. Na grzanki wykładam wilgotną jajecznicę, plastry boczniaka. Obok wykładam ulubiony miks sałat. Całość skrapiam octem i oliwą. Oprószam solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.
Smacznego!!!
0 komentarze