GRZANKA Z TWAROGIEM I BOTWINĄ

Rodzaj potrawy: wegetariańska

Czas przygotowania: 20 minut

Liczba porcji: 2


Składniki:

1 łyżka oliwy
7 małych buraczków, bez gałązek
1 łyżka miodu

2 łyżki octu balsamicznego

100 g twarogu śmietankowego

2-3 łyżki śmietany

1 dymka ze szczypiorkiem
1 łyżka koperku

sól, pieprz

2 kromki ulubionego pieczywa

1 łyżeczka masła
oliwa
ulubione zioła


Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy obrane i pokrojone buraczki. Smażymy przez 6 minut. Na koniec dodajemy ocet balsamiczny i miód. Doprawimy solą i pieprzem, redukujemy przez minutę. 

Twaróg śmietankowy mieszamy ze śmietaną. Dodajemy posiekaną dymkę ze szczypiorkiem oraz koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. 

Pieczywo opiekamy na patelni na złoty kolor. Następnie smarujemy masłem, wykładamy na wierzch twarożek, kawałki buraczków i całość posypujemy ziołami. Skrapiamy oliwą i posypujemy ulubionymi ziołami.




Smacznego!!!


Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM