GRZANKA Z TWAROGIEM I BOTWINĄ
Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
1 łyżka oliwy
7 małych buraczków, bez gałązek
1 łyżka miodu
2 łyżki octu balsamicznego
100 g twarogu śmietankowego
2-3 łyżki śmietany
1 dymka ze szczypiorkiem
1 łyżka koperku
sól, pieprz
2 kromki ulubionego pieczywa
1 łyżeczka masła
oliwa
ulubione zioła
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy obrane i pokrojone buraczki. Smażymy przez 6 minut. Na koniec dodajemy ocet balsamiczny i miód. Doprawimy solą i pieprzem, redukujemy przez minutę.
Twaróg śmietankowy mieszamy ze śmietaną. Dodajemy posiekaną dymkę ze szczypiorkiem oraz koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczywo opiekamy na patelni na złoty kolor. Następnie smarujemy masłem, wykładamy na wierzch twarożek, kawałki buraczków i całość posypujemy ziołami. Skrapiamy oliwą i posypujemy ulubionymi ziołami.
0 komentarze