SERCA DROBIOWE W SOSIE MALINOWYM
Rodzaj potrawy: mięsne
Czas przygotowania: 70 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
1 łyżka oleju
300 g drobiowych serc
300 g malin + 50 g do posypania
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
2 liście limonki kafir
½ papryczki chilli
1 szklanka wody
2 liście laurowe
2 ziela angielskie
sól, pieprz
Przygotowanie:
Serca oczyszczamy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dokładamy liście laurowe i ziele angielskie - gotujemy przez 60 minut na wolnym ogniu.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, posiekany czosnek, liście limonki kafir oraz chilli w plasterkach. Smażymy 3 minuty i dokładamy maliny, smażymy jeszcze 15 minut. Wyciągamy liście limonki, blendujemy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Przecieramy przez sito.
Serca odcedzamy i łączymy razem z malinowy sosem. Podajemy na talerzach razem ze świeżymi malinami.
Smacznego!!!
0 komentarze