BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY

Rodzaj potrawy: bez nabiału, niski IG, bezglutenowe

Czas przygotowania: 45 minut

Liczba porcji: 6


Składniki:

2 średnie cebule

1-2 ząbki czosnku

1 główka młodej kapusty

4 pętka kiełbasy (użyłam myśliwskiej)

2 łyżki koncentratu pomidorowego

2 łyżki masła

sól, świeżo zmielony pieprz

1 pęczek koperku

1 pęczek szczypiorku




Przygotowanie:


Cebulę kroimy w kostkę i smażymy w garnku z grubym dnem na rozgrzanym maśle, przez 4 minuty. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy przez minutę. Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy przez 2 minuty. Dokładamy kapustę pokrojoną w grube paski, koncentrat i smażymy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, drobno pokrojonym szczypiorkiem i koperkiem. 



 Smacznego!!!

 

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM