BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY
Rodzaj potrawy: bez nabiału, niski IG, bezglutenowe
Czas przygotowania: 45 minut
Liczba porcji: 6
Składniki:
2 średnie cebule
1-2 ząbki czosnku
1 główka młodej kapusty
4 pętka kiełbasy (użyłam myśliwskiej)
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki masła
sól, świeżo zmielony pieprz
1 pęczek koperku
1 pęczek szczypiorku
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy w garnku z grubym dnem na rozgrzanym maśle, przez 4 minuty. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy przez minutę. Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy przez 2 minuty. Dokładamy kapustę pokrojoną w grube paski, koncentrat i smażymy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, drobno pokrojonym szczypiorkiem i koperkiem.
Smacznego!!!
0 komentarze