HUMMUS Z GROSZKIEM I JAJKIEM SADZONYM

Ilośc porcji: 1
Czas przygotowania: 15 minut
Rodzaj dania: wegetariańskie

Składniki:

1 łyżka oliwy
1 łyżka posiekanej cebuli
1 garść mrożonego groszku
szczypta płatków chilli

2 łyżki hummusu

1 łyżka oliwy
1 garść szpinaku

1 łyżka oliwy
1 jajko

kilka listków kolendry
szczypta sumaku
sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam oliwę, dokładam posiekaną cebulę, oprószam solą i smażę 2 minuty. Dorzucam groszek i smażę 5 minut. Na talerz wykładam hummus i rozsmarowuje na środku tworząc wgłębienie. Groszek przelewam do miseczki. Na tej samej patelni na oliwie smażę szpinak do zmniejszenia objętości. Szpinak wykładam na hummus. Jajko wbijam na patelnie i smażę do momentu ścięcia białka. Jajko wykładam na hummus, polewam groszkiem z cebulą. Oprószam solą, pieprzem i sumakiem. Obsypuję listkami kolendry. 




 Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM