HUMMUS Z GROSZKIEM I JAJKIEM SADZONYM
Ilośc porcji: 1
Czas przygotowania: 15 minut
Rodzaj dania: wegetariańskie
Składniki:
1 łyżka oliwy
1 łyżka posiekanej cebuli
1 garść mrożonego groszku
szczypta płatków chilli
2 łyżki hummusu
1 łyżka oliwy
1 garść szpinaku
1 łyżka oliwy
1 jajko
kilka listków kolendry
szczypta sumaku
sól i pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewam oliwę, dokładam posiekaną cebulę, oprószam solą i smażę 2 minuty. Dorzucam groszek i smażę 5 minut. Na talerz wykładam hummus i rozsmarowuje na środku tworząc wgłębienie. Groszek przelewam do miseczki. Na tej samej patelni na oliwie smażę szpinak do zmniejszenia objętości. Szpinak wykładam na hummus. Jajko wbijam na patelnie i smażę do momentu ścięcia białka. Jajko wykładam na hummus, polewam groszkiem z cebulą. Oprószam solą, pieprzem i sumakiem. Obsypuję listkami kolendry.
Smacznego!!!
0 komentarze