SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I FENKUŁEM
Czas przygotowania: 15 minut
Ilośc porcji: 2
Składniki:
3 garście miksu sałat
2 garście rukoli
kawałek łososia pieczonego (kupiłam w lidlu) -150 g
1 awokado
2 garście rukoli
kawałek łososia pieczonego (kupiłam w lidlu) -150 g
1 awokado
1/2 cebuli pokrojonej w plasterki
1 fenkuł
1 fenkuł
4 łyżki ziarek granatu
liście świeżej bazylii
sól i pieprz
sól i pieprz
olej do obsmażenia fenkułu
Składniki na dressing:
2 łyżki miodu
2 łyżki musztardy
5 łyżek oliwy
3 łyżki wody
sok z 1 cytryny
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewam olej i obsmażam fenkuł pokrojony w plastry na złoty kolor z obu stron, oprószam solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dressingu przekładam do słoika, zakręcam i kilka razy potrząsam.
Wykładam składniki na półmisek: miks sałat i rukoli, łosoś w kawałkach, awokado pokrojone w plasterki, oprószam cebulą, obsmażony fenkuł, obsypuje granatem i bazylią, oprószam solą i pieprzem a na koniec polewam dressingiem.
Smacznego!!!
0 komentarze