OMLET Z WĘDZONYM KARPIEM


Rodzaj dania: rybne
Ilośc porcji: 1
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

1 łyżeczka masła
2 jajka

100 g wędzonego karpia lub makreli (obrane, bez skóry i ości)

1 ogórek kiszony
1/2 szalotki
1/2 łyżki majonezu
1 płaska łyżeczka musztardy
1 szczypta płatków chilli
sól i pieprz

1 łyżeczka posiekanego drobnego szczypiorku
kilka gałązek kopru

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam masło, jajka wybijam do miseczki, doprawiam solą i pieprzem, roztrzepuje energicznie widelcem. Wylewam na rozgrzane masło i masę jajeczną zagarniam delikatnie do środka, pozostawiam do delikatnego ścięcia i zakładam boki do środka. Przekładam na druga stronę i wykładam na talerz. Na omlet układam kawałki ryby. Ogórek i szalotkę kroję w drobna kostkę, mieszam z majonezem, musztardą, chilli i doprawiam solą i pieprzem. 
Wykładam na wierzch kawałków ryby, skrapiam całość oliwą i oprószam solą i pieprzem, szczypiorem i koprem. 





Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM