GOFRY Z TUŃCZYKOWYM SERKIEM I RZODKIEWKĄ

Rodzaj potrawy: rybne

Czas przygotowania: 30 minut

Liczba porcji: 6 sztuk


Składniki na gofry:

1 szklanka mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka cukru

2 jaja

½ szklanki oleju roślinnego 

1 szklanki mleka

1 szczypta soli


Składniki na serek:

6 łyżek serka śmietankowego

150 g tuńczyka z własnej zalewy

5 rzodkiewek

kilka gałązek rzeżuchy

sól, pieprz

oliwa


Wszystkie składniki na gofry umieszczamy w misce i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto odstawiamy na 5 minut, a następnie wylewamy po chochelce do gofrownicy - smażymy na złoty kolor, około 4 minut. 


Serek miksujemy na jednolitą masę razem z tuńczykiem. Na gofry wykładamy serek oraz rzodkiewki pokrojone w plasterki. Oprószamy solą i pieprzem, posypujemy gałązkami rzeżuchy, na koniec skrapiamy oliwą. 







 

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM