JAJKA W SOSIE TATARSKIM

Rodzaj potrawy: wegetariański

Czas przygotowania: 10 minut

Liczba porcji: 6 sztuk


Składniki:

6 jajek

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka musztardy dijon

1 łyżeczka kaparów

2 ogórki konserwowe

3 grzybki marynowane

½ szalotki

sól, pieprz

1 łyżeczka posiekanego drobnego szczypiorku

kilka gałązek kopru


Przygotowanie:


Jajka gotujemy przez 7 minut, zalewamy zimną wodą, studzimy, obieramy, przekrawamy na połówki. W tym czasie przygotowujemy sos. Kapary, ogórki, grzybki i szalotkę kroimy w drobną kostkę. Łączymy razem z majonezem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka polewamy sosem, posypujemy szczypiorkiem i gałązkami koperku. 




Smacznego!!!

 

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM