POMIDORY Z MOZZARELLĄ I BOBEM
Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
1 duży pomidor
1 kulka mozzarelli
1/2 szklanki bobu
2 łyżki płatków migdałów
12 liści bazylii
1 garść rukoli
2 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
sólo i pieprz
Przygotowanie:
Na suchej patelni prażę płatki migdałów na złoty kolor. Do wrzącej wody wrzucam bób i gotuję w wodzie z solą przez 3 minuty. Odcedzam i przekładam do zimnej wody z lodem na 1 minutę, bób obieram.
Pomidora kroję na grubsze plastry, układam na talerzu. Na każdy plater kroję po plastrze mozzarelli. Obsypuje bobem, płatkami migdałów. Skrapiam oliwą i octem. Oprószam solą i pieprzem. Obsypuje bazylią i rukolą.
0 komentarze