TOST Z WĘDZONYM TWAROGIEM I BOBEM
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 1
Składniki:
1 gruba kromka chleba tostowego
1 łyżeczka masła
3 łyżki twarogu wędzonego
2 łyżki jogurtu
1 łyżeczka posiekanej białej cebuli
1/2 szklanki ugotowanego i obranego bobu
1 ogórek małosolny
1 łyżka oliwy
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól i pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewam masło, opiekam chleb z obu stron.
Twaróg mieszam razem z cebulą, jogurtem, doprawiam solą i pieprzem.
Ogórek małosolny kroję w kostkę i łączę razem z bobem, oliwą solą i pieprzem.
Na tost wykładam twarożek, obsypuje bobem z ogórkiem.
Wierzch posypuje szczypiorkiem.
0 komentarze