TOST Z WĘDZONYM TWAROGIEM I BOBEM

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 1

Składniki:

1 gruba kromka chleba tostowego
1 łyżeczka masła

3 łyżki twarogu wędzonego
2 łyżki jogurtu
1 łyżeczka posiekanej białej cebuli
1/2 szklanki ugotowanego i obranego bobu
1 ogórek małosolny
1 łyżka oliwy
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam masło, opiekam chleb z obu stron. 
Twaróg mieszam razem z cebulą, jogurtem, doprawiam solą i pieprzem. 
Ogórek małosolny kroję w kostkę i łączę razem z bobem, oliwą solą i pieprzem. 
Na tost wykładam twarożek, obsypuje bobem z ogórkiem. 
Wierzch posypuje szczypiorkiem. 








 

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM