CHAŁKA Z JAJECZNICĄ, BOBEM I KURKAMI
Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
2 grube kromki chałki
1 łyżka masła
4 jajka
1 szklanka kurek (oczyszczonych)
1/2 szklanki bobu
2 łyżki nduji
parmezan do oprószenia
listki bazylii do obsypania
sól
Przygotowanie:
Kromki chałki opiekam na suchej patelni na złoty kolor. Do gotującej wody wrzucam bób i gotuję przez 3 minuty, wykładam do miski z zimną wodą i lodem, po minucie odcedzam i obieram.
Na patelni rozgrzewam masło, jajka wybijam do miski, doprawiam solą i dokładnie rozkłócam do uzyskania jednolitej masy. Wylewam na rozgrzane masło i mieszam do średnio ściętej jajecznicy. Na drugiej patelni rozgrzewam nduje, rozpuszczam i smażę przez 2 minuty, dokładam kurki i smażę 3 minuty.
Na kromki chałki wykładam jajecznice, kurki, polewam ndują, obsypuje bobem, listkami bazylii i oprószam startym parmezanem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKAvJBQ2tWsT9G8JJAOfU0cpg55bqcohyuyzUMPNf0gHePQXfOuCvAPyVWOcDa2fyzpH0prTiIwc_EEyq33jPzhy-RDe-RrTBVuNBMVP5JnHrXWwhu5H99IlZU_wPDA3o4AD82qUDjZh5RnoQvOrBWPBidJ3wyE05wYkNSTE_GtHxGKp-j2tYNzs8eETlw/s16000/cha%C5%82ka%20z%20jajecznica%CC%A8%20kurkami%20i%20bobem-1.jpg)
SMACZNEGO!!!
0 komentarze