CHAŁKA Z JAJECZNICĄ, BOBEM I KURKAMI

Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

2 grube kromki chałki
1 łyżka masła
4 jajka
1 szklanka kurek (oczyszczonych)
1/2 szklanki bobu
2 łyżki nduji
parmezan do oprószenia
listki bazylii do obsypania 
sól

Przygotowanie:

Kromki chałki opiekam na suchej patelni na złoty kolor. Do gotującej wody wrzucam bób i gotuję przez 3 minuty, wykładam do miski z zimną wodą i lodem, po minucie odcedzam i obieram. 
Na patelni rozgrzewam masło, jajka wybijam do miski, doprawiam solą i dokładnie rozkłócam do uzyskania jednolitej masy. Wylewam na rozgrzane masło i mieszam do średnio ściętej jajecznicy. Na drugiej patelni rozgrzewam nduje, rozpuszczam i smażę przez 2 minuty, dokładam kurki i smażę 3 minuty. 
Na kromki chałki wykładam jajecznice, kurki, polewam ndują, obsypuje bobem, listkami bazylii i oprószam startym parmezanem. 



SMACZNEGO!!!


 

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM