FASOLA ZE SZPINAKIEM I PARMEZANEM



Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

2 łyżki oleju roślinnego
2 łyżki masła
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1 gałązka rozmarynu
skórka z jednej cytryny
sok z połowy cytryny
1/2 szklanki wody
200 g ugotowanej fasoli duży Jaś
1 łyżka mascarpone
3 łyżki tartego parmezanu
1 garść szpinaku baby
1 łyżeczka kuminu
1 płaska łyżeczka kolendry
płatki chilli
sól i pieprz
szczypior i koperek

Na patelni rozgrzewam olej razem z masłem, wrzucam cebulę pokrojoną w drobną kostkę i drobno posiekany czosnek i rozmaryn, smażę przez 4 minuty i dodaje ugotowaną fasolę. Dokładam skórkę i sok z cytryny.  Podlewam wodą i gotuję przez 4 minuty. Dodaję szpinak, mascarpone, parmezan. Doprawiam płatkami chilli, kolendrą, kuminem, solą i pieprzem. Serwuje z ulubionym pieczywem. 


 Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM