HERBATA Z PĘDÓW MALIN
Rodzaj dania: napar, herbataIlość porcji: 8Czas przygotowania: 40 minut
Składniki:
4 gałązki pędów malin pociętych na małe kawałki1 litr wody
Przygotowanie:
Pędy płuczę, zalewam zimną wodą. Gotuję na wolnym ogniu przez 10 minut. Pozostawiam pod przykryciem przez 30 minut, by wyciągnąć całą esencję. Najlepiej pić ciepłe.
Rodzaj dania: napar, herbata
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki:
4 gałązki pędów malin pociętych na małe kawałki
1 litr wody
Przygotowanie:
Pędy płuczę, zalewam zimną wodą. Gotuję na wolnym ogniu przez 10 minut.
Pozostawiam pod przykryciem przez 30 minut, by wyciągnąć całą esencję. Najlepiej pić ciepłe.
Smacznego!!!
0 komentarze