PIECZONE UDKA Z KACZKI
Rodzaj dania: niski IG, bez glutenu
Czas przygotowania: 3 godziny
Ilość porcji: 2
Składniki:
2 udka z kaczki
1 łyżka oliwy
2 szalotki
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka papryki słodkiej
sól, pieprz
2 jabłka
1 litr bulionu drobiowego
Przygotowanie:
Udka nacieram solą, pieprzem i słodką papryką, dokładnie skrapiam oliwą. Obsmażam na patelni z każdej strony i przekładam do zamykanego kociołka. Zalewam wrzącym bulionem. Dodaję czosnek i szalotkę, piekę przez 1 godzinę i 45 minut w temperaturze 170°C. Dokładam jabłka pokrojone w ćwiartki i piekę przez 40 minut w 160°C pod przykryciem.
Podaję z buraczkami, brukselką i ziemniakami.
Smacznego!!!
0 komentarze