PIECZONE UDKA Z KACZKI


Rodzaj dania: niski IG, bez glutenu

Czas przygotowania: 3 godziny

Ilość porcji: 2

Składniki:

2 udka z kaczki

1 łyżka oliwy

2 szalotki

3 ząbki czosnku

1 łyżeczka papryki słodkiej

sól, pieprz

2 jabłka

1 litr bulionu drobiowego

Przygotowanie:

Udka nacieram solą, pieprzem i słodką papryką, dokładnie skrapiam oliwą. Obsmażam na patelni z każdej strony i przekładam do zamykanego kociołka. Zalewam wrzącym bulionem. Dodaję czosnek i szalotkę, piekę przez 1 godzinę i 45 minut w temperaturze 170°C. Dokładam jabłka pokrojone w ćwiartki i piekę przez 40 minut w 160°C pod przykryciem. 

Podaję z buraczkami, brukselką i ziemniakami.






Smacznego!!! 

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM