PLACKI CZEKOLADOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM


Rodzaj dania: z laktozą
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:

250 g jogurtu naturalnego
2 jajka
1 op cukru wanilinowego
1 łyżka cukru
50 g gorzkiej czekolady
1 łyżka kakao
160 g mąki pszennej
2 łyżki rozpuszczonego masła
1 i 1/2 proszku do pieczenia

Dodatkowo:

2 szklanki mrożonych truskawek 
1 łyżka cukru brązowego

Przygotowanie:

Jogurt, jajka, cukry mieszam za pomocą rózgi do uzyskania jednolitej konsystencji. 
Do drugiej miski przesiewam mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Do suchych składników dodaję mokre, masło i posiekaną czekoladę, dokładnie mieszam. Nakładam po dwie łyżki na nieprzywierającą patelnię, smażę po 3 minuty z każdej strony. 
Truskawki smażę na patelni razem z cukrem przez 12 minut. 
Placki podaje polane truskawki i ewentualnie oprószone gorzką czekoladą. 



Smacznego!!!


Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM