GRZANKI Z FASOLĄ W SOSIE GRZYBOWYM
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 2
Składniki na grzanki:
Składniki na sos śmietanowo-serowy:
natka pietruszki, drobno posiekana (do dekoracji)
Przygotowanie grzanek:
Rozgrzewam patelnię grillową na średnim ogniu. Kromki chleba smaruję cienką warstwą oliwy z obu stron. Opcjonalnie nacieram przeciętym ząbkiem czosnku. Opiekamy pieczywo na patelni grillowej, aż pojawią się charakterystyczne złote pręgi, a chleb stanie się chrupiący. Odkładam na talerz.
Przygotowanie sosu:
Na dużej patelni rozgrzewam masło, dodaję posiekaną szalotkę i smażę na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż stanie się szklista. Dodaję czosnek i smażę przez 30 sekund, uważając, by się nie przypalił.
Podanie:
Na każdej grzance układam porcję sosu z fasolą i podgrzybkami. Posypuję świeżą natką pietruszki i odrobiną startego sera.
0 komentarze