GRZANKI Z TWAROGIEM I PODGRZYBKAMI

Czas przygotowania: 20 minut
Porcje: 2

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego

  • 150 g twarogu

  • 100 ml śmietany 30%

  • 200 g podgrzybków

  • 1 szalotka

  • 2 łyżki masła

  • kilka gałązek świeżego tymianku

  • 2 łyżki startego parmezanu

  • kilka listków szczawiku

  • oliwa truflowa do skropienia

  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Ubijam śmietanę na półsztywno i delikatnie mieszam ją z twarogiem. Doprawiam solą i pieprzem.

  2. Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam drobno posiekaną szalotkę i podsmażam, aż stanie się szklista.

  3. Dodaję pokrojone podgrzybki i listki tymianku, smażę do lekkiego zrumienienia. Doprawiam solą i pieprzem.

  4. Kromki chleba tostowego rumienię na suchej patelni.

  5. Każdą kromkę smaruję kremem z twarogu i śmietany, nakładam podsmażone podgrzybki z szalotką.

  6. Posypuję świeżo startym parmezanem, dekoruję szczawikiem i skrapiam kilkoma kroplami oliwy truflowej.








Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM