GRZANKI Z TWAROGIEM I PODGRZYBKAMI
Czas przygotowania: 20 minut
Porcje: 2
Składniki:
4 kromki chleba tostowego
150 g twarogu
100 ml śmietany 30%
200 g podgrzybków
1 szalotka
2 łyżki masła
kilka gałązek świeżego tymianku
2 łyżki startego parmezanu
kilka listków szczawiku
oliwa truflowa do skropienia
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ubijam śmietanę na półsztywno i delikatnie mieszam ją z twarogiem. Doprawiam solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam drobno posiekaną szalotkę i podsmażam, aż stanie się szklista.
Dodaję pokrojone podgrzybki i listki tymianku, smażę do lekkiego zrumienienia. Doprawiam solą i pieprzem.
Kromki chleba tostowego rumienię na suchej patelni.
Każdą kromkę smaruję kremem z twarogu i śmietany, nakładam podsmażone podgrzybki z szalotką.
Posypuję świeżo startym parmezanem, dekoruję szczawikiem i skrapiam kilkoma kroplami oliwy truflowej.
0 komentarze