POMIDOROWA





Składniki:

2 marchewki
1 pietruszka
1/4 pora
1/4 selera
1 cebula
1 łyżka masła
1 litr bulionu wołowego
pol piersi z kurczaka
puszka pulpy pomidorowej (ok 200 ml)
liście bazylii
sól
pieprz

Wykonanie:

Masło rozgrzać w garnku dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszklić cebulę - około 2 do 3 minut. Dodać pokrojoną w półkrążki marchewkę, pietruszkę, seler i por. Podsmażyć około 2 minuty. Zalać wszystko bulionem i dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.   
 Na koniec wszystko dopełnić pulpą pomidorową i gotować około 35 do 45 minut.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać ze świeżymi liśćmi bazylii.


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

1 komentarze

MÓJ INSTAGRAM