SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I JAJKIEM NA TWARDO


 

Składniki:

garść liści szpinaku
garści rukoli
puszka tuńczyka
3 jajka
10 czarnych oliwek
dwie łyżki orzechów włoskich
3 plastry sera pleśniowego lazur 
szczypiorek

Składniki na sos:

łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
płaska łyżeczka musztardy sarepskiej

Jajka gotujemy nie na całkiem twardo - około 6 minut. W międzyczasie w półmisku rozkładamy rukolę i szpinak, wykładamy na wierzch cząstki tuńczyka. Posypujemy pokrojonymi na połówki oliwkami oraz drobno pokrojonymi orzechami włoskimi. Ugotowane jajka studzimy w zimnej wodzie a następnie połówki jajek układamy na sałatce. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 
Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą w celu uzyskania jednolitej masy.  
Sałatkę rysujemy sosem.


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

2 komentarze

  1. Ja z kolei mogę państwu jedynie doradzić aby użyć do tego genialnego przepisu Twarogu Sypkiego mlekovita. Palce lizać, polecam gorąco!

    OdpowiedzUsuń

MÓJ INSTAGRAM