SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I JAJKIEM NA TWARDO
Składniki:
garść liści szpinaku
garści rukoli
puszka tuńczyka
3 jajka
10 czarnych oliwek
dwie łyżki orzechów włoskich
3 plastry sera pleśniowego lazur 
szczypiorek 
Składniki na sos:
łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
płaska łyżeczka musztardy sarepskiej 
Jajka gotujemy nie na całkiem twardo - około 6 minut. W międzyczasie w półmisku rozkładamy rukolę i szpinak, wykładamy na wierzch cząstki tuńczyka. Posypujemy pokrojonymi na połówki oliwkami oraz drobno pokrojonymi orzechami włoskimi. Ugotowane jajka studzimy w zimnej wodzie a następnie połówki jajek układamy na sałatce. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 
Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą w celu uzyskania jednolitej masy.  
Sałatkę rysujemy sosem. 
Smacznego!!!
 
 
 
 



2 komentarze
jedna z moich ulubionych :)
OdpowiedzUsuńJa z kolei mogę państwu jedynie doradzić aby użyć do tego genialnego przepisu Twarogu Sypkiego mlekovita. Palce lizać, polecam gorąco!
OdpowiedzUsuń