TWAROŻEK Z TUŃCZYKIEM
Rodzaj dania: rybne
Czas przygotowania: 10 min
Liczba porcji: na 5 kanapek
Składniki:
3 łyżki serka "Mój ulubiony"
3 łyżki tuńczyka z puszki
1 łyżeczka kaparów z zalewy
1 peczek szczypiorku
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
Wykonanie:
Serek wraz z tńczykiem mieszam w misce. Dodaję posiekane drobno kapary. Przyprawiam sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Podaję na ulubionym pieczywie posypane drobno pokrojonym szczypiorekim.
Smacznego!!!
5 komentarze
Bardzo fajny pomysł na kanapkową pastę :) Szczególnie dobrze musi smakować z dodatkiem kaparów :)
OdpowiedzUsuńDawno nie robiłam pasty, wydaje się Twoja dobrym pomysłem na piatkowe sniadanie.
OdpowiedzUsuńNiestety nie dla mnie: nie lubię ani twarożku, ani tuńczyka.
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, na pewno wypróbuję na śniadanie. Mam puszkę tuńczyka princes w sosie własnym, sprawdzi się? Czy lepiej w oleju?
OdpowiedzUsuńpewnie, że się sprawdzi :) będzie wyśmienity :)
Usuń