TWAROŻEK Z TUŃCZYKIEM



Rodzaj dania: rybne
Czas przygotowania: 10 min
Liczba porcji: na 5 kanapek

Składniki:

3 łyżki serka "Mój ulubiony"
3 łyżki tuńczyka z puszki
1 łyżeczka kaparów z zalewy
1 peczek szczypiorku
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz

Wykonanie:

Serek wraz z tńczykiem mieszam w misce. Dodaję posiekane drobno kapary. Przyprawiam sokiem z cytryny, solą i pieprzem. 
Podaję na ulubionym pieczywie posypane drobno pokrojonym szczypiorekim. 


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

5 komentarze

  1. Bardzo fajny pomysł na kanapkową pastę :) Szczególnie dobrze musi smakować z dodatkiem kaparów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie robiłam pasty, wydaje się Twoja dobrym pomysłem na piatkowe sniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Niestety nie dla mnie: nie lubię ani twarożku, ani tuńczyka.

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł, na pewno wypróbuję na śniadanie. Mam puszkę tuńczyka princes w sosie własnym, sprawdzi się? Czy lepiej w oleju?

    OdpowiedzUsuń

MÓJ INSTAGRAM