GRILLOWANE KREWETKI
Rodzaj dania: bezglutenowe, bez laktozy
Czas wykonania: 10 minut
Ilość porcji: 1
Składniki:
8 dużych szarych krewetek (najlepiej świeżych)
1 łyżeczka oliwy
sól morska (grubomielona)
ćwiatrka cytryny ( do skropienia na wierzch)
dodatkowo: ulubione pieczywo
Wykonanie:
Rozgrzewamy patelnie i skrapiamy oliwą. Krewetki obficie oprószamy solą i układamy na rozgrzanej patelni grillowej (lub z nieprzywierającą powłoką). Grillujemy po dwie minuty z każdej strony (aż zmienią kolor na pomarańczowy).
Wykładamy na talerz i i jeszcze dodatkowo oprószamy solą i skrapiamy cytryną.
Rozgrzewamy patelnie i skrapiamy oliwą. Krewetki obficie oprószamy solą i układamy na rozgrzanej patelni grillowej (lub z nieprzywierającą powłoką). Grillujemy po dwie minuty z każdej strony (aż zmienią kolor na pomarańczowy).
Wykładamy na talerz i i jeszcze dodatkowo oprószamy solą i skrapiamy cytryną.
Z krewetek urywamy głowy, ściągamy pancerze i usuwamy jelitko.
Zajadamy z ulubionym pieczywem.
Zajadamy z ulubionym pieczywem.
Smacznego!!!
1 komentarze
wywalamy również jelitko
OdpowiedzUsuń