GRILLOWANE KREWETKI

Rodzaj dania: bezglutenowe, bez laktozy
Czas wykonania: 10 minut
Ilość porcji: 1

Składniki:
8 dużych szarych krewetek (najlepiej świeżych)
1 łyżeczka oliwy
sól morska (grubomielona)
ćwiatrka cytryny ( do skropienia na wierzch)
dodatkowo: ulubione pieczywo

Wykonanie:

Rozgrzewamy patelnie i skrapiamy oliwą. Krewetki obficie oprószamy solą i układamy na rozgrzanej patelni grillowej (lub z nieprzywierającą powłoką). Grillujemy po dwie minuty z każdej strony (aż zmienią kolor na pomarańczowy).
Wykładamy na talerz i i jeszcze dodatkowo oprószamy solą i skrapiamy cytryną. 
Z krewetek urywamy głowy, ściągamy pancerze i usuwamy jelitko.
 Zajadamy z ulubionym pieczywem. 


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

1 komentarze

MÓJ INSTAGRAM