TWARÓG WĘDZONY ZE SMAŻONYMI POMIDORAMI
Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
2 podpłomyki
Przepis na PODPŁOMYK
Składniki na dodatki:
150 g wędzonego twarogu
3 łyżki jogurtu greckiego
1 ząbek czosnku
1 łyżki oliwy
1 szalotka
2 pomidory (pomarańczowy i czerwony)
2 łyżki ziaren granata
1/2 awokado
2 łyżki uprażonych płatów migdałów
kilka listków bazylii
sólo i pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam szalotkę pokrojoną w piórka i smażę 3 minuty. Dodaję pomidory pokrojone w kostkę i smażę do momentu aż się rozwalą. Doprawiam solą i pieprzem.
Twaróg, jogurt grecki i czosnek przeciśnięty przez praskę miksuję na jednolitą, gładką masę.
Doprawiam solą i pieprzem. Na talerz wykładam twaróg, w środku formuję dołek, do którego wykładam połowę pomidorów i 1/4 awokado. Posypuje migdałami, granatem i listkami bazylii. Oblewam oliwą i oprószam solą i pieprzem, serwuje z podpłomykiem.
Smacznego!!!
0 komentarze